Vegan pompoensoep met kokos spek

Vegan pompoensoep met kokos spek

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 2 groentebouillonblokjes

Kokos spek:

  • 2 eetlepels kokos schilfers
  • 1/2 theelepel liquid smoke
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel ahornsiroop

Bereiden

  1. Verwarm wat olie of water in een grote kookpot en fruit de ui met de knoflook.

  2. Doe de tomaten en de pompoen erbij.

  3. Overgiet met 1 liter water en voeg de groentebouillonblokjes toe.

  4. Laat de soep 30 minuten koken.

  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

  6. Meng de liquid smoke, paprikapoeder, sojasaus en ahornsiroop.

  7. Roer de kokos schilfers erdoor.

  8. Laat de kokos schilfers 10 minuten bakken.

  9. Mix de soep en serveer met het kokos spek.

6 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT