Vegan pruimentaart met frangipane bodem
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 2 vellen bladerdeeg
- 50 gram amandelmeel
- 70 gram bloem
- 3 eetlepels suiker
- 20 ml zonnebloemolie
- 200 gram sojayoghurt
- 1 theelepel amandel aroma
- 250 gram pruimenconfituur
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Leg 1 vel bladerdeeg in een taartvorm en bedek met bakpapier en bakbonen.
-
Laat de bodem 10 minuten blind bakken.
-
Maak ondertussen de frangipane vulling door het amandelmeel, bloem, suiker, zonnebloemolie, sojayoghurt en amandelaroma te mengen tot een egaal mengsel.
-
Verdeel de frangipane vulling over de taartbodem.
-
Bedek de frangipane vulling met pruimenconfituur.
-
Snij latjes uit de 2de bladerdeeg en leg over de taart.
-
Laat de taart 30 minuten bakken.