Vegan pruimentaart met frangipanebodem

Vegan pruimentaart met frangipane bodem

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 50 gram amandelmeel
  • 70 gram bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 200 gram sojayoghurt
  • 1 theelepel amandel aroma
  • 250 gram pruimenconfituur

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Leg 1 vel bladerdeeg in een taartvorm en bedek met bakpapier en bakbonen.

  3. Laat de bodem 10 minuten blind bakken.

  4. Maak ondertussen de frangipane vulling door het amandelmeel, bloem, suiker, zonnebloemolie, sojayoghurt en amandelaroma te mengen tot een egaal mengsel.

  5. Verdeel de frangipane vulling over de taartbodem.

  6. Bedek de frangipane vulling met pruimenconfituur.

  7. Snij latjes uit de 2de bladerdeeg en leg over de taart.

  8. Laat de taart 30 minuten bakken.

23 september 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT