Vegan quiche met pompoen, spinazie en ui
Ingrediënten
- 300 gram pompoenpuree
- 1 blok tofu (uitgeperst)
- 100 ml sojaroom
- 1 grote rode ui
- water
- 1 eetlepel agave siroop
- 200 gram spinazie
- 2 theelepels kala namak
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 theelepel kurkuma
- verse rozemarijn
- 1 pak bladerdeeg
Bereiden
-
Laat wat olijfolie warm worden in een kookpot.
-
Doe de ui in de pot en blijf roeren.
-
Doe er wat water bij en laat pruttelen.
-
Als het water weg is doe je er wat agave siroop bij.
-
Laat nog even verder bakken en zet het dan van het vuur.
-
Laat de spinazie slinken op een laag vuur. Doe de spinazie in een vergiet en duw het vocht eruit.
-
Brokkel de tofu in een maatbeker, doe de sojaroom, kala namak, paprikapoeder, nootmuskaat, kaneel, peper en kurkuma erbij.
-
Mix tot een fijn mengsel.
-
Meng de pompoenpuree en de spinazie eronder met een lepel.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Leg de bladerdeeg in een taartvorm en prik er enkele gaatjes in. Verdeel het tofu-pompoen mengsel over de bladerdeeg. Leg de ui en de verse rozemarijn erop.
-
Zet de quiche 30 minuten in de oven.