Vegan rabarber aardbei cake

Vegan rabarber aardbei cake

Aantal personen 6

Ingrediënten

bodem

  • 150 gram silken tofu
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 60 ml sojamelk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder

vulling

  • 100 gram rabarber, in stukjes
  • 150 gram aardbeien, in stukjes

crumble

  • 100 gram sojaboter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng in een mengkom de silken tofu, suiker en vanille extract.

  3. Doe de sojamelk, appelcider azijn en olie erbij.

  4. Mix de bloem en de bakpoeder erbij.

  5. Vet een ronde diepe taartvorm in met wat sojaboter of olie.

  6. Verdeel het deeg over de taartvorm.

  7. Doe de rabarber en de aardbeien over het deeg.

  8. Maak de crumble door sojaboter, bloem en suiker te mengen.

  9. Verdeel de crumble over de cake.

  10. Laat de cake 40 tot 50 minuten bakken tot een prikker er droog uitkomt.

17 juni 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT