Vegan rijsttaart met abrikoos
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 1 zanddeeg
- 100 gram dessertrijst
- 500 ml sojamelk
- 50 gram suiker
- 250 gram Alpro vanille dessert
- abrikozenconfituur
- Cointreau
- 1 blik abrikozen
Bereiden
-
Meng de rijstpap door de dessertrijst aan de kook te brengen samen met de sojamelk en de suiker.
-
Laat al roerend koken tot het rijstpap is ingedikt.
-
Roer de Alpro vanille dessert eronder.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Leg de zanddeeg bodem in een taartbodem.
-
Besmeer met abrikozenconfituur.
-
Doe Cointreau naar smaak bij de rijstpap.
-
Doe de rijstpap over de abrikozenconfituur.
-
Verdeel de abrikozen uit blik over de rijstpap.
-
Laat de taart 40 minuten bakken.
-
Laat volledig afkoelen en opstijven.