Vegan rijsttaart met abrikoos

Vegan rijsttaart met abrikoos

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 1 zanddeeg
  • 100 gram dessertrijst
  • 500 ml sojamelk
  • 50 gram suiker
  • 250 gram Alpro vanille dessert
  • abrikozenconfituur
  • Cointreau
  • 1 blik abrikozen

Bereiden

  1. Meng de rijstpap door de dessertrijst aan de kook te brengen samen met de sojamelk en de suiker.

  2. Laat al roerend koken tot het rijstpap is ingedikt.

  3. Roer de Alpro vanille dessert eronder.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Leg de zanddeeg bodem in een taartbodem.

  6. Besmeer met abrikozenconfituur.

  7. Doe Cointreau naar smaak bij de rijstpap.

  8. Doe de rijstpap over de abrikozenconfituur.

  9. Verdeel de abrikozen uit blik over de rijstpap.

  10. Laat de taart 40 minuten bakken.

  11. Laat volledig afkoelen en opstijven.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT