Vegan rijsttaartjes met kersen

Vegan rijsttaartjes met kersen

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 60 gram dessertrijst
  • 500 ml sojamelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels puddingpoeder
  • 1 eetlepel sojaboter

Bereiden

  1. Meng een paar eetlepels sojamelk met de puddingpoeder.

  2. Breng de sojamelk met de dessertrijst aan de kook.

  3. Roer regelmatig.

  4. Laat koken tot de melk is weg gekookt.

  5. Roer de suiker en vanillesuiker onder de rijstpap.

  6. Roer de puddingpoeder en de kersen eronder.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Voor kleine taartjes: Snij cirkels uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de taartvormpjes en leg in de taartvormpjes.

    Voor een grote taart: leg het bladerdeeg in de taartvorm.

  9. Doe de kersenrijstpap over het bladerdeeg. Verdeel water sojaboter over de bovenkant van de taart.

  10. Laat de rijsttaart 25 tot 30 minuten bakken tot ze goudbruin ziet.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT