Vegan koffiekoeken met rozijnen

Vegan koffiekoeken met rozijnen

Aantal personen 6
Author Kesja

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 60 gram bruine suiker
  • 2 theelepels droge gist
  • 180 ml sojamelk
  • 30 gram sojaboter
  • 1 theelepel vanille aroma
  • Alpro vanillepudding of zelfgemaakte vanillepudding
  • rozijnen

Bereiden

  1. Meng de bloem, suiker en gist is een mengkom.

  2. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en giet de sojamelk erin. Doe het vanille aroma erbij.

  3. Snij de sojaboter in kleine blokjes en doe ze bij het deeg.

  4. Meng het deeg met de hand en kneed tot een bal.

  5. Bedek het deeg met een handdoek en laat 3 uur rijzen op een warme plaats.

  6. Kneed het deeg goed door.

  7. Bestrooi een propere werkoppervlakte met wat bloem en rol het deeg uit met een deegrol. 

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Snij lange repen uit het deeg.

  10. Leg een bakpapier op een bakplaat en leg de repen op het bakpapier.

  11. Besmeer de repen met de vanillepudding en strooi de rozijnen erover.

  12. Rol de repen op tot rozijnenkoeken.

  13. Bestrijk eventueel de bovenkant van de rozijnenkoeken met wat sojamelk en leg er nog wat extra rozijntjes op.

  14. Bak de rozijnenkoeken 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Beantwoorden

    Denise

    19 juni 2020

    Hoi!

    Dit ziet er heerlijk uit, ik wil morgen een poging gaan wagen. Ik vroeg me alleen het volgende af; hoe breed moeten de repen ongeveer zijn die je uit het deeg snijdt (/ hoeveel repen haal je ongeveer uit het deeg)? Alvast bedankt!

LEAVE A COMMENT