Vegan rum rozijnen ijs zonder ijsmachine

Vegan rum rozijnen ijs zonder ijsmachine

Ingrediënten

  • 250 ml opklopbare sojaroom
  • 320 gram gecondenseerde kokosmelk
  • 1 vanille stokje
  • 80 gram rozijnen
  • rum

Bereiden

  1. Doe de rozijnen in een schaaltje en doe er rum bij tot ze net onder staan. Laat een nachtje weken.

  2. Klop de sojaroom op.

  3. Mix de gecondenseerde kokosmelk onder de sojaroom.

  4. Schrap het merg uit het vanille stokje en doe bij het roommengsel.

  5. Roer de rozijnen en de rum onder het roommengsel.

  6. Doe het roommengsel in een ijsbakje.

  7. Zet in de diepvriezer.

  8. Roer de eerste 2 uur dat het ijs in de diepvrijzer staat om de 30 minuten even door.

16 juni 2020
1 juli 2020

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT