Vegan salmiak saus (Finse Salmiakki saus)

Vegan salmiak saus (Finse Salmiakki saus)

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 25 ml water
  • 35 gram salmiak
  • 15 ml witte wijn
  • 10 ml sojaroom
  • 1 eetlepel groentebouillon
  • 1 eetlepel sojaboter
  • 1 eetlepel kikkererwtenmeel
  • rode peper
  • groene peper
  • zout

Bereiden

  1. Laat de salmiak smelten op een laag vuur onder regelmatig roeren.

  2. Laat de sojaboter smelten en maak een roux met het kikkererwtenmeel.

  3. Doe het water en de groentebouillon erbij.

  4. Doe dan de salmiak, de alpro room en de wijn erbij en laat indikken tot een romige saus. 

  5. Kruid af met peper en zout.

  6. Tip: de saus is lekker bij seitan en kroketten!

4 maart 2018
4 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT