Vegan sandwiches

Vegan sandwiches

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 150 ml sojamelk
  • 100 ml water
  • 50 gram suiker
  • 70 gram plantenmargarine op kamertemperatuur
  • 13 gram droge gist
  • sojaroom
  • ahornsiroop

Bereiden

  1. Doe de bloem, sojamelk, water, suiker, platenmargarine en gist in een meng en kneed ongeveer 12 minuten tot een elastisch deeg.

  2. Laat het deeg een uur rijzen.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  4. Rol bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.

  5. Laat het deeg nog eens een uur rijzen.

  6. Verwarm de laatste 15 minuten de oven voor op 180°C.

  7. Besmeer de sandwiches met een mengsel van sojaroom en ahornsiroop.

  8. Laat de sandwiches 10 minuten bakken.

RELATED POSTS

4 Comments

  1. Beantwoorden

    Tim Vanbrabant

    24 januari 2021

    Klein vraagje, is er ook de hoeveelheid in gram/ml bekend voor de sojaroom en ahornsiroop voor dit sandwichesrecept ?

    • Beantwoorden

      Kesja

      26 januari 2021

      Ik doe gewoon een klein beetje in een potje zonder het af te wegen, het moet helemaal niet veel zijn.

  2. Beantwoorden

    mieke

    18 april 2021

    Hallo, n vraagje voor hoeveel stuks is dit receptje? Ofwel hoe groot moeten de bolletjes zijn 😉 merciekes alvast!

    • Beantwoorden

      Kesja

      21 april 2021

      Ik maak ongeveer 10 sandwiches met dit recept maar je kan eigenlijk zelf bepalen hoe groot je de sandwiches wil.

LEAVE A COMMENT

Recipe Rating