Vegan saucijzenbroodjes
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
- 1 pakje seitangehakt
- 1 ui (fijngesneden)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- peper
- zout
- nootmuskaat
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- ongezoete sojamelk
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng het seitangehakt met de ui, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels edelgistvlokken en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Rol het bladerdeeg uit en leg het gehaktmengsel op het bladerdeeg aan de zijkant in de vorm van een worstje.
-
Rol een stuk van het bladerdeeg over het gehaktmengsel zodat het bedekt is en snij het bladerdeeg af.
-
Plooi de hoeken mooi toe.
-
Doe dit bij alle 4 saucijzenbroodjes.
-
Leg de saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer de saucijzenbroodjes met ongezoete sojamelk, strooi er eventueel wat fijne kruiden over.
-
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.