Vegan “Scampi” in looksaus

Vegan "Scampi" in looksaus

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zeewier kruiden
  • 1 eetlepel viskruiden
  • 3 teentjes look, fijngesneden
  • 10 vegan scampi's
  • 150 ml ongezoete sojamelk
  • 150 ml sojaroom
  • maizena
  • peper
  • zout
  • scheutje citroensap
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • verse dille

Bereiden

  1. Marineer de scampi's enkele uren op voorhand in viskruiden, zeewier kruiden en olijfolie.

  2. Bak de scampi's krokant in olie en een gesneden teentje knoflook.

  3. Verwarm de ongezoete sojamelk, sojaroom en 2 gesneden teentjes knoflook in een pannetje.

  4. Doe de eetlepel groentebouillonpoeder erbij.

  5. Bind de saus met maizena.

  6. Kruid met peper, zout, verse dille en een scheutje citroensap. 

  7. Serveer met stokbrood en rauwe groentjes.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT