Vegan seitan gebraad met tomaten roomsaus

Vegan gebraad met tomaten roomsaus

Aantal personen 3

Ingrediënten

Seitan

  • 150 gram glutenmeel
  • 30 gram kikkererwtenmeel
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 60 gram rode biet
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/2 eetlepel liquid smoke
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 230 ml water

Voor het bakken van de seitan

  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel gemixte rode biet
  • 1 theelepel liquid smoke
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel kokosolie

Tomaten roomsaus

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 200 ml sojaroom
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels vodka
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • maizena

Bereiden

  1. Mix de rode biet fijn.

  2. Meng het glutenmeel, kikkererwtenmeel, edelgistvlokken, zwarte peper, paprikapoeder, groentebouillonpoeder en kipkruiden.

  3. Meng de tomatenpuree, sojasaus, liquid smoke, ahornsiroop en water.

  4. Hou 1 eetlepel van de gemixte rode biet opzij en doe de andere rode biet bij de vochtige ingrediënten.

  5. Meng de vochtige ingrediënten bij de droge en meng met een houten lepel.

  6. Kneed de seitan een 3 minuten, de seitan mag nog wat vochtig zijn.

  7. Verdeel de seitan in 3 bollen en vorm van elke bol een gebraad.

  8. Verpak de seitan in aluminium folie en laat 30 minuten stomen.

  9. Laat de seitan even afkoelen en verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

  10. Meng de ingrediënten voor het bakken van de seitan.

  11. Bedek de seitan met het mengsel.

  12. Laat de seitan 15 minuten bakken in de oven.

Saus

  1. Stoof de rode ui en de look aan in wat water of olie.

  2. Blus met de vodka en doe de sojaroom erbij.

  3. Doe de groentebouillonpoeder en tomatenpuree erbij en breng de saus aan de kook.

  4. Indien de saus te dik is kan je ze indikken met maizena.

15 november 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT