Vegan gebraad met tomaten roomsaus
Ingrediënten
Seitan
- 150 gram glutenmeel
- 30 gram kikkererwtenmeel
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel kipkruiden
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 60 gram rode biet
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels sojasaus
- 1/2 eetlepel liquid smoke
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 230 ml water
Voor het bakken van de seitan
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel gemixte rode biet
- 1 theelepel liquid smoke
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel kokosolie
Tomaten roomsaus
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 teentje look, fijngesneden
- 200 ml sojaroom
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels vodka
- 1 theelepel groentebouillonpoeder
- maizena
Bereiden
-
Mix de rode biet fijn.
-
Meng het glutenmeel, kikkererwtenmeel, edelgistvlokken, zwarte peper, paprikapoeder, groentebouillonpoeder en kipkruiden.
-
Meng de tomatenpuree, sojasaus, liquid smoke, ahornsiroop en water.
-
Hou 1 eetlepel van de gemixte rode biet opzij en doe de andere rode biet bij de vochtige ingrediënten.
-
Meng de vochtige ingrediënten bij de droge en meng met een houten lepel.
-
Kneed de seitan een 3 minuten, de seitan mag nog wat vochtig zijn.
-
Verdeel de seitan in 3 bollen en vorm van elke bol een gebraad.
-
Verpak de seitan in aluminium folie en laat 30 minuten stomen.
-
Laat de seitan even afkoelen en verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
-
Meng de ingrediënten voor het bakken van de seitan.
-
Bedek de seitan met het mengsel.
-
Laat de seitan 15 minuten bakken in de oven.
Saus
-
Stoof de rode ui en de look aan in wat water of olie.
-
Blus met de vodka en doe de sojaroom erbij.
-
Doe de groentebouillonpoeder en tomatenpuree erbij en breng de saus aan de kook.
-
Indien de saus te dik is kan je ze indikken met maizena.