Vegan seitan kip

Vegan seitan kip

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vegan kippenbouillonpoeder
  • 250 ml water
  • 30 gram kikkererwtenmeel
  • 200 gram gluten

Bereiden

  1. Stoof de ui en de look aan in water water of olie en laat garen.

  2. Doe de ui en de look in de blender samen met de currypoeder, paprikapoeder, nootmuskaat, kipkruiden, tomatenpuree, edelgistvlokken, sojasaus, kippenbouillonpoeder, water en kikkererwtenmeel. Mix fijn.

  3. Doe het mengsel in een grote kom en meng de gluten eronder.

  4. Kneed de seitan enkele minuten.

  5. Rol de seitan in stevig zilverpapier.

  6. Laat de seitan 60 minuten stomen.

  7. Je kan de seitan zo in blokjes, reepjes, .. snijden en bij een gerecht doen of je kan het eerst bakken.

11 augustus 2018
15 augustus 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT