Vegan sinaasappelcake

 

Vegan sinaasappelcake

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 ml sojamelk
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 120 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 2 sinaasappelen
  • sojaboter

Bereiden

  1. Doe de appelcider azijn bij de sojamelk en laat even staan.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Meng de bloem, bakpoeder en zout.

  4. Doe in een andere mengkom de sojamelk + appelcider azijn, sinaasappelsap, olie, suiker en vanille aroma.

  5. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en meng.

  6. Schil de sinaasappelen en snij in schijfjes.

  7. Doe het deeg in een cakevorm en verdeel de sinaasappelschijfjes over het deeg.

  8. Bestrooi de sinaasappelschijfjes met suiker en en leg er kleine klontjes sojaboter op. 

  9. Laat de cake 45 minuten bakken.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT