Vegan sinaasappelcake
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zout
- 100 ml sojamelk
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 150 ml sinaasappelsap
- 80 ml zonnebloemolie
- 120 gram suiker
- 1 eetlepel vanille aroma
- 2 sinaasappelen
- sojaboter
Bereiden
-
Doe de appelcider azijn bij de sojamelk en laat even staan.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng de bloem, bakpoeder en zout.
-
Doe in een andere mengkom de sojamelk + appelcider azijn, sinaasappelsap, olie, suiker en vanille aroma.
-
Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en meng.
-
Schil de sinaasappelen en snij in schijfjes.
-
Doe het deeg in een cakevorm en verdeel de sinaasappelschijfjes over het deeg.
-
Bestrooi de sinaasappelschijfjes met suiker en en leg er kleine klontjes sojaboter op.
-
Laat de cake 45 minuten bakken.