Vegan speculaas cupcakes

Vegan speculaas cupcakes

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 280 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 verkruimelde speculaasjes
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 280 ml sojamelk
  • 80 ml zonnebloemolie

botercreme

  • 150 gram sojaboter
  • 450 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel water
  • 3 eetlepels speculaasspread

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, verkruimelde speculaasjes, baksoda en bakpoeder met elkaar.

  3. Meng in een andere kom de appelcider azijn, sojamelk en olie.

  4. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.

  5. Verdeel het deeg in cupcake vormpjes.

  6. Laat de cupcakes 20 minuten bakken.

botercreme

  1. Mix met een handmixer alle ingrediënten voor de botercreme.

  2. Doe de botercreme in een spuitzak en spuit op de cupcakes.

  3. Decoreer met speculaasjes en kruimels.

15 december 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT