Vegan speculaas en gevulde speculaas

Vegan speculaas en gevulde speculaas

Aantal personen 6

Ingrediënten

Speculaas:

  • 200 gram bloem
  • 120 gram bruine bastardsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 150 gram sojaboter
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • snufje zout

Gevulde speculaas:

  • 400 gram bloem
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 220 gram bruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 300 gram sojaboter
  • Dr. Oetker amandelspijs

Bereiden

Speculaas:

  1. Meng in een mengkom de droge ingrediënten; bloem, suiker, speculaaskruiden en bakpoeder.

  2. Doe het vanille aroma erbij.

  3. Voeg de sojaboter in kleine blokjes toe aan het deeg en kneed tot een stevig deeg.

  4. Doe het deeg in plastic folie en laat het ongeveer 5 uur rusten.

  5. Verwarm de oven voor op 170°C.

  6. Rol het deeg uit op een proper werkvlak met een deegroller.

  7. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.

  8. Je kan de speculaas decoreren met amandelen, chocolade of gedroogd fruit.

  9. Laat de speculaas 20 minuten bakken.

Gevulde speculaas:

  1. Meng in een mengkom de bloem, bakpoeder, suiker, speculaaskruiden en snufje zout.

  2. Voeg de sojaboter in kleine blokjes toe aan het deeg en kneed tot een stevig deeg.

  3. Doe het deeg in plastic folie en laat ongeveer 5 uur rusten.

  4. Verwarm de oven voor op 170°C.

  5. Verdeel het deeg in 2 delen.

  6. Meng het amandelspijs met een klein beetje sojamelk.

  7. Rol de 2 delen deeg uit met een deegrol.

  8. Vet een brownie bakvorm in met wat olie of sojaboter.

  9. Leg 1 deeg van het speculaasdeeg in de bakvorm.

  10. Verdeel het amandelspijs erover.

  11. Leg het 2de deel van het deeg erover en zorg dat het mooi bedekt is.

  12. Je kan de bovenkant decoreren met wat amandelen.

  13. Laat de gevulde speculaas 35 minuten bakken.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT