Vegan spinaziepannenkoeken
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 100 gram spinazie
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 240 ml sojamelk
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel vanillesuiker
Bereiden
-
Verwarm wat water in een kookpot.
-
Doe de spinazie in de kookpot en laat de spinazie slinken.
-
Giet de spinazie af en droog af.
-
Meng de bloem, vanillesuiker, olie, bakpoeder, zout en sojamelk met elkaar.
-
Roer de spinazie onder het deeg.
-
Vet een anti-kleef pan of koekenpan in met wat olie.
-
Doe wat beslag in de pan en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog wordt en draai dan om.
-
Doe zo verder tot al het beslag op is.
-
Serveertip: besmeer de pannenkoeken met bessenconfituur!