Vegan stoofvlees
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 pak seitan (ik gebruikte de gerookte seitan van 't kraaienest)
- 1 ui
- 1 laurierblad
- 150 gram champignons in partjes gesneden
- 1 bruine boterham met mosterd
- 1 eetlepel appelstroop
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 flesje bier
- peper
- zout
Bereiden
-
Bak de seitan krokant in een anti aanbak pan in wat sojaboter en kruid met peper en zout.
-
Laat wat sojaboter smelten in een kookpot en doe de champignons en de ui erbij. Blus het met het bier.
-
Doe de seitan bij in de kookpot, doe het laurierblad, de sojasaus en de appelstroop erbij. Leg de boterham met mosterd naar beneden in de kookpot.
-
Laat de saus indikken op een laag vuur.
-
Serveer met frietjes.