Vegan stoofvlees

Vegan stoofvlees

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 1 pak seitan (ik gebruikte de gerookte seitan van 't kraaienest)
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 150 gram champignons in partjes gesneden
  • 1 bruine boterham met mosterd
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 flesje bier
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Bak de seitan krokant in een anti aanbak pan in wat sojaboter en kruid met peper en zout.

  2. Laat wat sojaboter smelten in een kookpot en doe de champignons en de ui erbij. Blus het met het bier.

  3. Doe de seitan bij in de kookpot, doe het laurierblad, de sojasaus en de appelstroop erbij. Leg de boterham met mosterd naar beneden in de kookpot.

  4. Laat de saus indikken op een laag vuur.

  5. Serveer met frietjes.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT