Vegan suikervrij bananenbrood met perzik
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 450 gram rijpe bananen (zonder schil)
- 200 gram volkorenbloem
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 2 eetlepels bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 100 gram perziken in blokjes
- 40 gram pecannoten
- optioneel: amandelschilfers
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Plet de bananen tot een smeuïge massa.
-
Meng de bloem, bakpoeder en baksoda in een mengkom.
-
Meng in een andere mengkom de bananen, zonnebloemolie en appelcider azijn.
-
Meng de ingrediënten bij elkaar.
-
Vet een cakevorm in met wat olie.
-
Meng de perziken en pecannoten onder het beslag.
-
Doe het beslag in de cakevorm.
-
Bestrooi met amandelschilfers.
-
Laat het bananenbrood ongeveer 45 tot 50 minuten bakken tot een deegprikker er proper uitkomt.