Vegan tempeh lasagne

Vegan tempeh lasagne

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 30 ml rode wijn
  • 500 gram passata
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 150 gram tempeh
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/2 theelepel liquid smoke
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • peper
  • zout
  • lasagne bladen

Kaassaus:

  • 100 gram cashewnoten
  • 500 ml ongezoete sojamelk
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 15 gram sojaboter
  • 20 gram bloem

Bereiden

  1. Snij de wortels en de ui in blokjes.

  2. Verwarm wat olijfolie in een kookpot en doe de ui erbij.

  3. Laat de ui glazig worden.

  4. Doe de wortels, passata en rode wijn erbij. Breng de saus aan de kook.

  5. Brokkel ondertussen de tempeh in stukjes. Bak de tempeh krokant en meng met de sojasaus en liquid smoke.

  6. Kruid de saus met oregano, basilicum, peper en zout. Roer de tempeh stukjes onder de saus.

  7. Doe de cashewnoten in een blender en doe de sojamelk erbij. Mix tot het een egale saus wordt, als het mengsel te dik is doe je er nog wat sojasaus bij. Kruid het met edelgistvlokken, zout en citroensap.

  8. Laat de boter smelten, van zodra ze gesmolten is doe je de bloem erbij en roer je goed. Laat het botermengsel even drogen en doe dan het cashewnotenmengsel erbij.

  9. Breng de saus aan de kook tot je de gewenste dikte hebt.

  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Neem een ovenschotel en bedek de bodem met een laagje van de kaassaus. Leg er lasagne bladen over. Bedek de lasagne bladen met een laagje tomatensaus, leg er terug lasagne bladen over en een laagje saus. Eindig met de kaassaus vanboven.

  12. Bak de lasagne een 30 minuten in de oven.

5 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT