Vegan Thaise scampi

vegan Thaise scampi

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 150 gram vegan scampi
  • 1 eetlepel zeewierkruiden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 oranje paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels gele currypasta
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • verse koriander

Bereiden

  1. Verwarm wat olijfolie in een kookpot en doe de rode ui en de knoflook erbij. Laat de ui glazig worden.

  2. Doe de paprika erbij en stoof even aan.

  3. Verwarm olijfolie in een anti aanbak pan en doe de scampi erbij. Bak de scampi's aan beide zijden en kruid met zeewierkruiden.

  4. Doe de kokosmelk bij de paprika's. Doe de sojasaus, currypasta, pindakaas en limoensap erbij. Kruid met chili vlokken, gember poeder en verse koriander.

  5. Serveer met noedels of rijst.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT