vegan Thaise scampi
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 150 gram vegan scampi
- 1 eetlepel zeewierkruiden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 oranje paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 250 ml kokosmelk
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels gele currypasta
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel limoensap
- 1/2 theelepel chili vlokken
- 1 theelepel gemberpoeder
- verse koriander
Bereiden
-
Verwarm wat olijfolie in een kookpot en doe de rode ui en de knoflook erbij. Laat de ui glazig worden.
-
Doe de paprika erbij en stoof even aan.
-
Verwarm olijfolie in een anti aanbak pan en doe de scampi erbij. Bak de scampi's aan beide zijden en kruid met zeewierkruiden.
-
Doe de kokosmelk bij de paprika's. Doe de sojasaus, currypasta, pindakaas en limoensap erbij. Kruid met chili vlokken, gember poeder en verse koriander.
-
Serveer met noedels of rijst.