Vegan tijgercake

Vegan tijgercake

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 270 ml sojamelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel appelcider azijn

voor het vanille deeg

  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 eetlepel vanillepudding

voor het chocolade deeg

  • 3 eetlepels cacaopoeder

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een mengkom.

  3. Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, suiker en appelcider azijn.

  4. Meng de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.

  5. Verdeel het deeg in 2 delen.

  6. Meng bij 1 deeg de vanille pudding en vanille extract.

  7. Meng bij het andere deeg de cacaopoeder.

  8. Maak de cake door eerst een laag vanille deeg in een cakevorm te doen, dan een laag chocolade deeg, terug een laag chocolade deeg, en ga zo voort tot het deeg op is.

  9. Laat de cake 50 minuten bakken of tot er een sateprikker droog uitkomt.

28 juli 2020

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Recipe Rating