Vegan Tiramisu
Ingrediënten
- 1 pakje Schlagfix opklopbare room
- 200 gram silken tofu
- 2 koppen sterke koffie
- Amaretto naar smaak
- chocoladepoeder
- 1 zakje vanille suiker
Voor de cake:
- 120 gram bloem
- 60 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 125 ml amandelmelk
- 25 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel appelcider azijn
- 1 theelepel vanille extract
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom.
-
Meng in een andere mengkom de amandelmelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.
-
Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.
-
Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.
-
Laat de cake afkoelen.
-
Doe Amaretto naar smaak bij de koffie.
-
Klop de Schlagfix stevig en meng de silken tofu eronder samen met de vanille suiker.
-
Snij de cake in reepjes.
-
Dompel reepjes cake in de koffie en leg in een ovenschaal.
-
Doe er dan een laag van het room mengsel over.
-
Dan nog een laag cake gedompeld in koffie.
-
Dan terug een laag room mengsel.
-
Ga zo door tot de ingrediënten op zijn.
-
Bestrooi de bovenkant van de tiramisu met chocoladepoeder.