Vegan Tiramisu

Vegan Tiramisu

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 1 pakje Schlagfix opklopbare room
  • 200 gram silken tofu
  • 2 koppen sterke koffie
  • Amaretto naar smaak
  • chocoladepoeder
  • 1 zakje vanille suiker

Voor de cake:

  • 120 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 125 ml amandelmelk
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom.

  3. Meng in een andere mengkom de amandelmelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.

  4. Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.

  5. Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.

  6. Laat de cake afkoelen.

  7. Doe Amaretto naar smaak bij de koffie.

  8. Klop de Schlagfix stevig en meng de silken tofu eronder samen met de vanille suiker.

  9. Snij de cake in reepjes.

  10. Dompel reepjes cake in de koffie en leg in een ovenschaal.

  11. Doe er dan een laag van het room mengsel over.

  12. Dan nog een laag cake gedompeld in koffie.

  13. Dan terug een laag room mengsel. 

  14. Ga zo door tot de ingrediënten op zijn.

  15. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu met chocoladepoeder.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT