Vegan tiramisutaart

Vegan tiramisutaart

Aantal personen 6

Ingrediënten

taartbodem

  • 250 gram sojaboter op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • 3 eetlepels water

cake

  • 120 gram bloem
  • 40 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 125 ml sojamelk
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel appelcider azijn

mascarpone

  • 1 pakje Schlagfix mascarpone
  • 1 pakje Schlagfix opklopbare slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • 1 theelepel vanille extract

afwerking

  • sterke koude koffie
  • cacaopoeder
  • amaretto

Bereiden

taartbodem

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Doe de sojaboter en de suiker in een mengkom en mix tot een gladde massa. Voeg de bloem en het water eraan toe en mix nog even door.

  3. Vet een taartvorm in met wat sojaboter en doe het deegmengsel over de taartbodem van de taartvorm en druk wat aan.

  4. Leg een bakpapier over het deeg en leg er bakparels over.

  5. Laat de taartbodem 20 tot 25 minuten bakken tot het goudbruin ziet.

  6. Laat de taartbodem afkoelen.

cake

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom.

  3. Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.

  4. Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.

  5. Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.

  6. Laat de cake afkoelen.

mascarpone

  1. Klop de slagroom stevig op met de klopfix erbij.

  2. Mix met een handmixer de mascarpone en vanille extract erbij.

afwerking

  1. Snij reepjes uit de cake.

  2. Doe de amaretto bij de koffie.

  3. Doe een dun laagje mascarpone in de taartvorm.

  4. Haal de reepjes cake door de koffie met amaretto en verdeel over de taart.

  5. Bedek de reepjes met de rest van de mascarpone.

  6. Werk af met cacaopoeder.

14 december 2018
20 december 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT