Vegan tiramisutaart
Ingrediënten
taartbodem
- 250 gram sojaboter op kamertemperatuur
- 150 gram suiker
- 300 gram bloem
- 3 eetlepels water
cake
- 120 gram bloem
- 40 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 125 ml sojamelk
- 25 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel appelcider azijn
mascarpone
- 1 pakje Schlagfix mascarpone
- 1 pakje Schlagfix opklopbare slagroom
- 1 zakje Klopfix
- 1 theelepel vanille extract
afwerking
- sterke koude koffie
- cacaopoeder
- amaretto
Bereiden
taartbodem
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Doe de sojaboter en de suiker in een mengkom en mix tot een gladde massa. Voeg de bloem en het water eraan toe en mix nog even door.
-
Vet een taartvorm in met wat sojaboter en doe het deegmengsel over de taartbodem van de taartvorm en druk wat aan.
-
Leg een bakpapier over het deeg en leg er bakparels over.
-
Laat de taartbodem 20 tot 25 minuten bakken tot het goudbruin ziet.
-
Laat de taartbodem afkoelen.
cake
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom.
-
Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.
-
Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.
-
Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.
-
Laat de cake afkoelen.
mascarpone
-
Klop de slagroom stevig op met de klopfix erbij.
-
Mix met een handmixer de mascarpone en vanille extract erbij.
afwerking
-
Snij reepjes uit de cake.
-
Doe de amaretto bij de koffie.
-
Doe een dun laagje mascarpone in de taartvorm.
-
Haal de reepjes cake door de koffie met amaretto en verdeel over de taart.
-
Bedek de reepjes met de rest van de mascarpone.
-
Werk af met cacaopoeder.