Vegan tomaten vodka pasta

Vegan tomaten vodka pasta

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • peper
  • zout
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 theelepel rode peper fijngesneden
  • 120 ml vodka
  • 250 ml ongezoete amandelmelk

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Leg de tomaatjes, de paprika en de knoflook op een bakplaat en meng met wat olijfolie, peper en zout.

  3. Zet de bakplaat in de oven tot dat er bruine vlekjes op de schil van de tomaatjes komt.

  4. Laat een 10 minuten afkoelen.

  5. Doe de tomaatjes, paprika en knoflook in de blender en mix tot een fijne saus.

  6. Verwarm wat olie en een kookpot.

  7. Doe de ui erin en laat glazig worden, doe dan de rode peper erbij. Doe het paprika tomaten mengsel bij in de kookpot en meng de vodka erdoor.

  8. Doe de ongezoete amandelmelk erbij.

  9. Kruid met peper en zout.

  10. Kook de pasta zoals op de verpakking staat.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT