Vegan tomaten vodka pasta
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 rode paprika, in stukken gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- peper
- zout
- 1 ui fijngesneden
- 1 theelepel rode peper fijngesneden
- 120 ml vodka
- 250 ml ongezoete amandelmelk
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg de tomaatjes, de paprika en de knoflook op een bakplaat en meng met wat olijfolie, peper en zout.
-
Zet de bakplaat in de oven tot dat er bruine vlekjes op de schil van de tomaatjes komt.
-
Laat een 10 minuten afkoelen.
-
Doe de tomaatjes, paprika en knoflook in de blender en mix tot een fijne saus.
-
Verwarm wat olie en een kookpot.
-
Doe de ui erin en laat glazig worden, doe dan de rode peper erbij. Doe het paprika tomaten mengsel bij in de kookpot en meng de vodka erdoor.
-
Doe de ongezoete amandelmelk erbij.
-
Kruid met peper en zout.
-
Kook de pasta zoals op de verpakking staat.