Vegan tomatensoep met basilicum

Vegan tomatensoep met basilicum

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1,5 liter water
  • 3 eetlepels groentebouillonpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 handje basilicum

Bereiden

  1. Stoof de rode ui en de look aan in wat water of olie.

  2. Doe de tomaten erbij en overgiet met water.

  3. Doe de groentebouillonpoeder erbij en breng aan de kook.

  4. Laat de soep koken tot de tomaten gaar zijn.

  5. Doe de zwarte peper en basilicum erbij.

  6. Mix de soep. Je kan de soep eventueel zeven als de velletjes van de tomaat storend vindt.

  7. Doe er wat sojaroom bij voor dat je de soep serveert. 

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT