Vegan veenbessen frangipanetaart

Vegan veenbessen frangipanetaart

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 gram silken tofu
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram suiker
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel amandelextract
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout

veenbessenconfituur

  • 200 gram veenbessen
  • 4 eetlepels suiker

Bereiden

  1. Maak de veenbessenconfituur door de veenbessen te laten koken met de suiker tot het sap uit de veenbessen komt en het een dikkere confituur wordt.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Leg de bladerdeeg in een met olie ingevette taartbodem. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork.

  4. Doe de silken tofu, suiker, vanillesuiker, amandel extract en olie in een mengkom. Mix tot een fijne massa.

  5. Doe in een andere mengkom de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout en meng.

  6. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en meng.

  7. Besmeer de bladerdeeg bodem met de veenbessenconfituur.

  8. Doe het deeg over de veenbessenconfituur.

  9. Laat de taart 50 minuten bakken.

  10. Laat de taart afkoelen en doe nog wat veenbessenconfituur over de taart.

6 januari 2019
7 januari 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT