Vegan vijgentaart

Vegan vijgentaart

Aantal personen 6

Ingrediënten

taartbodem

  • 250 gram bloem
  • 70 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 30 ml water
  • 100 gram sojaboter

vulling

  • 300 gram silken tofu
  • 80 gram bruine suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 8 vijgen
  • amandelschilfers
  • bruine suiker

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de ingrediënten voor de taartbodem en verdeel over een taartbodem.

  3. Zet de taartbodem even in de koelkast.

  4. Meng de ingrediënten voor de vulling en verdeel over de taartbodem.

  5. Snij de vijgen in partjes en verdeel over de taartbodem.

  6. Bestrooi met amandelschilfers en wat bruine suiker.

  7. Bak de taart 40 minuten.

14 september 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT