Vegan vioolkoekjes

 

Vioolkoekjes

Ingrediënten

  • 180 gram vegan boter
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel viooltjessiroop
  • 250 gram bloem

glazuur

  • poedersuiker
  • citroensap
  • gedroogde violetjes

Bereiden

  1. Mix de boter en de suiker tot een luchtig mengsel.
  2. Doe het vanille extract en de viooltjessiroop erbij. 

  3. Mix de bloem eronder. 
  4. Rol het deeg op en doe het in plastic folie.

  5. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 170°C.
  7. Snij koekjes van de rol deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  8. Bak de koekjes een 8 tot 10 minuten.
  9. Laat de koekjes afkoelen.

  10. Maak het glazuur door poedersuiker te mengen met citroensap tot je een dik glazuur krijgt.

  11. Besmeer de koekjes met glazuur en decoreer met gedroogde viooltjes.

23 april 2020

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT