Vioolkoekjes
Ingrediënten
- 180 gram vegan boter
- 50 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel viooltjessiroop
- 250 gram bloem
glazuur
- poedersuiker
- citroensap
- gedroogde violetjes
Bereiden
-
Mix de boter en de suiker tot een luchtig mengsel.
-
Doe het vanille extract en de viooltjessiroop erbij.
-
Mix de bloem eronder.
-
Rol het deeg op en doe het in plastic folie.
-
Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Snij koekjes van de rol deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
Bak de koekjes een 8 tot 10 minuten.
-
Laat de koekjes afkoelen.
-
Maak het glazuur door poedersuiker te mengen met citroensap tot je een dik glazuur krijgt.
-
Besmeer de koekjes met glazuur en decoreer met gedroogde viooltjes.