Vegan vispannetje
Ingrediënten
- 1 pak SoFine zalm
- 150 gram shiitakes
- 70 gram prei
- 1 wortel
- 30 gram sojaboter
- 40 gram bloem
- 350 ml ongezoete sojamelk
- vegan strooikaas
- 1/2 norivel
- viskruiden
Bereiden
-
Snij de SoFine zalm in kleine blokjes.
-
Bak de SoFine zalm krokant in wat olijfolie.
-
Kruid met viskruiden.
-
Snij de prei en de wortel fijn.
-
Stoom de prei en de wortel gaar.
-
Snij de shiitakes in de helft en bak krokant in wat olijfolie.
-
Maak de roux door de sojaboter te laten smelten.
-
Doe de bloem erbij en roer met een garde.
-
Laat de roux even bakken en doe dan de ongezoete sojamelk erbij.
-
Laat de saus even indikken.
-
Doe de prei, wortel, shiitakes en SoFine zalm bij in de saus.
-
Verkruimel het noriblad en doe bij in de saus.
-
Doe wat vegan strooikaas erbij.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verdeel het vispannetje in ovenbestendige schaaltjes.
-
Bestrooi met vegan strooikaas.
-
Zet de vispannetjes 20 minuten in de oven.