Vegan wafels op 2 verschillende wijzen

Vegan wafels maken die de juiste stevigheid, smaak en textuur hebben vind ik steeds wat lastig. Ik zie ook regelmatig vragen voorbij komen voor wafelrecepten. Het internet staat vol met recepten voor wafels, maar ik ben tot heden nog geen enkel recept tegengekomen dat me aan wafels van vroeger doet denken. Dus besloot ik maar zelf gaan te experimenteren. Ik heb 2 heerlijke soorten wafels gemaakt, op 2 verschillende wijzen. Één van de recepten maakte ik met bruiswater  en het andere met Vegan Egg.

Deze wafeltjes zijn de wafels gemaakt met bruiswater. Ik heb er ook enkele chocoladedruppels bijgedaan. Van kleur zijn ze iets lichter dan de wafels met Vegan Egg. De wafels zijn luchtig, iets krokant en zacht van textuur.

Dit zijn de wafels gemaakt met Vegan Egg. Voor mij is dit de echte winnaar van de test want ze smaken exact naar de wafeltjes die ik vroeger at. Ze zijn mooi goudbruin van kleur, heerlijk zoet en met een krokante bite. De wafels met Vegan Egg moeten wel langer bakken dan de andere soorten. Ik liet ze 3x langer bakken dan de andere, zo worden ze lekker krokant. Laat de wafels helemaal afkoelen alvorens te eten, dan krijgen ze hun perfecte textuur.

Vegan wafels op 2 verschillende wijzen

Aantal personen 10

Ingrediënten

Recept wafels 1:

  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml sojamelk
  • 50 ml bruiswater
  • 2 eetlepels olie
  • 20 gram suiker
  • snufje zout

Recept wafels 2:

  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram sojaboter
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 3 Vegan Eggs (360 ml koud water + 6 eetlepels Vegan Egg poeder)

Bereiden

Recept wafels 1:

  1. Mix de vanillesuiker, bloem, suiker, bloem en zout. 

  2. Doe de sojamelk, bruiswater en olie erbij. 

  3. Bak de wafels in een wafelijzer tot ze lichtbruine kleur krijgen.

Recept wafels 2:

  1. Meng de vanillesuiker, suiker, bloem, custardpoeder en bakpoeder in een mengkom.

  2. Laat de sojaboter smelten.

  3. Maak ondertussen de Vegan Egg klaar door het water met de poeder te mengen.

  4. Meng de gesmolten sojaboter onder het deeg.

  5. Roer de Vegan Egg onder het deeg.

  6. Bak de wafels in een wafelijzer tot ze goudbruin zien. Deze wafels moeten iets langer bakken dan de andere soorten. Ik liet ze 3x langer bakken dan andere wafels. 

  7. Laat de wafels helemaal afkoelen voor de beste textuur.

7 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT