Vegan wortelcake

Vegan wortelcake

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 50 gram witte suiker
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml sojamelk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • 100 gram gemalen wortel

Glazuur

  • water
  • bloemsuiker

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, witte suiker, bruine suiker en kaneel in een mengkom en meng.

  3. Doe in een andere mengkom het vanille extract, sojamelk, zonnebloemolie, appelcider azijn en de gemalen wortel en meng.

  4. Roer de droge ingrediënten onder de vochtige ingrediënten.

  5. Vet een bakvorm in met wat sojaboter of olie.

  6. Doe het beslag in de bakvorm en laat 40 minuten bakken.

  7. Maak het glazuur door water en bloemsuiker te mengen tot een dik glazuur.

26 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT