Vegan zoete aardappel appel gratin

Vegan zoete aardappel appel gratin

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 kleine zoete aardappel, in blokjes
  • 1/2 appel, in blokjes
  • 30 gram tofu speckjes
  • 130 gram silken tofu
  • scheutje sojaroom
  • kala namak naar smaak
  • snufje zwarte peper
  • snufje kurkuma
  • geraspte vegan kaas

Bereiden

  1. Stoof de rode ui aan in wat olie of water.

  2. Doe de zoete aardappel en de appel erbij, laat even stoven.

  3. Mix de silken tofu met de sojaroom met een staafmixer.

  4. Doe er kala namak, zwarte peper en kurkuma bij naar smaak.

  5. Roer de zoete aardappel, appel en tofu speckjes onder elkaar en verdeel in 2 kleine ovenschaaltjes.

  6. Verdeel het silken tofu mengsel over de schaaltjes.

  7. Bestrooi met vegan kaas.

  8. Je kan de gratin op voorhand klaarmaken en in de oven zetten voor het serveren.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C.

  10. Laat de gratin 10 minuten bakken.

12 november 2018
14 november 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT