Vegan zwarte woud cake

Vegan zwarte woud cake

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 100 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • snufje zout
  • 200 ml sojamelk
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • 150 ml water
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram Schlagfix opklopbare room
  • 1 zakje klopfix
  • 300 gram diepvries kersen
  • klein beetje water
  • klein beetje puddingpoeder
  • geraspte chocolade

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, zout en baksoda.

  3. Meng in een andere mengkom de sojamelk, appelcider azijn, water, zonnebloemolie en vanille extract.

  4. Meng de droge ingrediënten bij de vochtige met een handmixer.

  5. Verdeel de cake in 2 met olie ingevette cakevormen van 18 cm en laat 35 minuten bakken.

  6. Laat de cake afkoelen.

  7. Doe de diepvries kersen in een steelpan en verwarm.

  8. Doe wat water bij de kersen en doe er wat puddingpoeder bij.

  9. Laat de kersen koken tot het sap uit de kersen komt en de saus dikker wordt.

  10. Laat afkoelen.

  11. Klop de Schlagfix op met de klopfix tot een stevige slagroom.

  12. Doe een laag slagroom over 1 deel van de cake en verdeel wat kersen erover. 

  13. Laag de andere laag cake erover en besmeer met de slagroom en verdeel de rest van de kersen erover.

  14. Strooi geraspte chocolade over de cake.

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT