Wortel walnootcake

Wortel walnootcake

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 130 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 eetlepel limoen zeste
  • 200 gram suiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 120 ml sojayoghurt
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 150 gram geraspte wortel
  • 70 gram gehakte walnoten

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom. 

  3. Doe in een andere kom de suiker, zonnebloemolie, sojayoghurt, vanille extract en de limoen zeste..

  4. Meng de vochtige en droge ingrediënten bij elkaar.

  5. Roer de geraspte wortel en de gehakte walnoten eronder.

  6. Vet een cakevorm in met wat vegan boter of olie.

  7. Doe het cake mengsel in de bakvorm en laat 40 minuten bakken.

6 mei 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT