Zoetzure vegan “blije kip”

Zoetzure vegan "blije kip"

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 1 pakje vegan kipstukjes
  • 1 ui, in grote stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in grote stukken gesneden
  • 1 gele paprika, in grote stukken gesneden
  • 1 groene paprika, in grote stukken gesneden
  • 1 blikje ananas

Voor de saus:

  • 70 gram suiker
  • 60 ml appelcider azijn
  • 1/2 theelepel lookpoeder
  • 1/2 theelepel uipoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel maizena gemengd met 2 eetlepels water

Voor de rijst:

  • 150 gram rijst
  • 1 wortel, in blokjes gesneden en gaar gestoom
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • 1 eetlepel sojasaus

Bereiden

  1. Snij de vegan kipstukjes in kleinere stukjes.

  2. Verwarm wat olie in een wokpan en doe de ui erbij. Als de ui gaar is doe je de paprika erbij.

  3. Bak ondertussen de vegan kipstukjes krokant. Laat de rijst koken.

  4. Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpan, behalve de maizena.

  5. Verwarm de ingrediënten voor de saus en zodra de saus kookt doe je de maizena erbij en laat je de saus indikken.

  6. Kook de diepvrieserwtjes gaar. Roer de erwtjes en de wortel door de rijst.

  7. Van zodra de paprika gaar is doe je de vegan kipstukjes bij in de wokpan en doe je de saus erbij. Roer de saus door de groenten en ananas.

5 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT