Zoetzure vegan "blije kip"
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 pakje vegan kipstukjes
- 1 ui, in grote stukken gesneden
- 1 rode paprika, in grote stukken gesneden
- 1 gele paprika, in grote stukken gesneden
- 1 groene paprika, in grote stukken gesneden
- 1 blikje ananas
Voor de saus:
- 70 gram suiker
- 60 ml appelcider azijn
- 1/2 theelepel lookpoeder
- 1/2 theelepel uipoeder
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel maizena gemengd met 2 eetlepels water
Voor de rijst:
- 150 gram rijst
- 1 wortel, in blokjes gesneden en gaar gestoom
- 100 gram diepvrieserwtjes
- 1 eetlepel sojasaus
Bereiden
-
Snij de vegan kipstukjes in kleinere stukjes.
-
Verwarm wat olie in een wokpan en doe de ui erbij. Als de ui gaar is doe je de paprika erbij.
-
Bak ondertussen de vegan kipstukjes krokant. Laat de rijst koken.
-
Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpan, behalve de maizena.
-
Verwarm de ingrediënten voor de saus en zodra de saus kookt doe je de maizena erbij en laat je de saus indikken.
-
Kook de diepvrieserwtjes gaar. Roer de erwtjes en de wortel door de rijst.
-
Van zodra de paprika gaar is doe je de vegan kipstukjes bij in de wokpan en doe je de saus erbij. Roer de saus door de groenten en ananas.