Zweedse gele erwtensoep (Ärtsoppa)

Zweedse gele erwtensoep (Ärtsoppa)

Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 2 wortels
  • 160 gram gedroogde gele erwten
  • 1 ui
  • 1,5 liter water
  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel tijm

Bereiden

  1. Snij de ui en de wortels in blokjes. Spoel de gedroogde erwten af.

  2. Verwarm wat olijfolie in een kookpot en doe de ui erbij. Laat de ui glazig worden. Doe de wortels en de gele erwten erbij. Overgiet met het water en doe de groentebouillonpoeder erbij.

  3. Laat de soep ongeveer 40 minuten koken tot dat de erwten zacht zijn.

  4. Mix de soep. Kruid met gemberpoeder en tijm.

  5. Je kan eventueel wat blokjes gerookte tofu in de soep doen voor een rokerige smaak.

6 maart 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT