Zweedse vegan balletjes
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 4 eetlepels sojaboter
- 3 eetlepels bloem
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 100 ml water
- 2 eetlepels groentebouillonpoeder
- 200 ml sojaroom
- 1 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel sojasaus
- 1/2 theelepel limoensap
- verse oregano
- peper
- zout
- 12 vegan balletjes
Bereiden
-
Laat 4 eetlepels sojaboter smelten, roer de bloem erdoor en laat even bruinen. Giet het water erbij en roer de groentebouillonpoeder eronder.
-
Doe de sojaroom, 1 theelepel mosterd, soja saus en limoensap er bij. Laat de saus even indikken.
-
Kruid met peper, zout en verse oregano.
-
Bak de vegan balletjes en doe de saus erover.
-
Serveertip: Serveer de saus samen met pasta of rijst. Je kan ook groenten onder de saus doen, paprika en champignons zijn er heel lekker bij!