Zweedse vegan balletjes

Zweedse vegan balletjes

Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 4 eetlepels sojaboter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder
  • 200 ml sojaroom
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel sojasaus
  • 1/2 theelepel limoensap
  • verse oregano
  • peper
  • zout
  • 12 vegan balletjes

Bereiden

  1. Laat 4 eetlepels sojaboter smelten, roer de bloem erdoor en laat even bruinen. Giet het water erbij en roer de groentebouillonpoeder eronder. 

  2. Doe de sojaroom, 1 theelepel mosterd, soja saus en limoensap er bij. Laat de saus even indikken. 

  3. Kruid met peper, zout en verse oregano.

  4. Bak de vegan balletjes en doe de saus erover.

  5. Serveertip: Serveer de saus samen met pasta of rijst. Je kan ook groenten onder de saus doen, paprika en champignons zijn er heel lekker bij!

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT