Vegan paella met scampi

Aantal personen 2

Ingrediƫnten

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 100 gram vegan scampi
  • 170 gram risottorijst
  • 500 ml water (meer of minder hangt af van de risottorijst)
  • 50 ml wijn
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 klein plukje saffraan
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zeewierkruiden

Bereiden

  1. Stoof de ui en look aan in wat water of olie.

  2. Doe de risottorijst en paprika erbij.

  3. Overgiet met de wijn en het water.

  4. Doe de groentebouillonpoeder, paprikapoeder zwarte peper en saffraan erbij en laat garen.

  5. Bak ondertussen de vegan scampi krokant en kruid met zeewierkruiden.

  6. Roer de scampi onder de paella zodra deze gaar is.