Vegan halloweencake met pudding en chocolade

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 40 gram geraspte kokos
  • 30 gram amandelpoeder
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 130 gram suiker
  • 150 ml sojamelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels citroensap

pudding:

  • 35 gram custardpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 500 ml sojamelk

topping:

  • 90 gram Wiloco pure chocolade
  • 40 ml sojaroom
  • 10 gram sojaboter
  • 40 gram Wiloco praliné chocolade
  • 20 ml sojaroom
  • 10 gram sojaboter

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Doe de bloem, geraspte kokos, amandelpoeder, bakpoeder en suiker bij elkaar in een beslagkom en meng.

  3. Doe de zonnebloemolie, sojamelk en citroensap erbij en mix met een handmixer.

  4. Doe het deeg in een met olie ingevette cakevorm van 18 cm.

  5. Laat de cake 30 minuten bakken.

  6. Maak ondertussen de custard door de custardpoeder met de suiker en 6 eetlepels sojamelk te mengen.

  7. Verwarm de rest van de sojamelk.

  8. Doe het custardmengsel bij de hete sojamelk en breng aan de kook.

  9. Laat enkele minuten koken en laat dan afkoelen.

  10. Laat de gebakken cake ook afkoelen.

  11. Snij de cake in 2 delen.

  12. Verdeel de pudding over de onderste cake.

  13. Voor de bovenste cake heb je 2 opties: je legt het andere deel er gewoon bovenop of je snijdt rondjes uit het andere deel en legt de rondjes erop voor een specialer effect.

  14. Smelt de pure chocolade met de 40 ml sojaroom en 10 gram sojaboter.

  15. Giet de gesmolten chocolade over de bovenkant van de cake.

  16. Laat de chocolade afkoelen.

  17. Smelt dan de praliné chocolade met 20 ml sojaroom en 10 gram sojaboter.

  18. Doe deze gesmolten chocolade ook over de chocolade maar dan in een lijntjes beweging.

  19. Laat de chocolade afkoelen.

  20. Versier met kokos en halloween decoratie.