Go Back

Vegan quiche met pompoen, spinazie en ui

Aantal personen 2

Ingredi├źnten

  • 300 gram pompoenpuree
  • 1 blok tofu (uitgeperst)
  • 100 ml sojaroom
  • 1 grote rode ui
  • water
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 200 gram spinazie
  • 2 theelepels kala namak
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • verse rozemarijn
  • 1 pak bladerdeeg

Bereiden

  1. Laat wat olijfolie warm worden in een kookpot.

  2. Doe de ui in de pot en blijf roeren.

  3. Doe er wat water bij en laat pruttelen. 

  4. Als het water weg is doe je er wat agave siroop bij.

  5. Laat nog even verder bakken en zet het dan van het vuur.

  6. Laat de spinazie slinken op een laag vuur. Doe de spinazie in een vergiet en duw het vocht eruit.

  7. Brokkel de tofu in een maatbeker, doe de sojaroom, kala namak, paprikapoeder, nootmuskaat, kaneel, peper en kurkuma erbij.

  8. Mix tot een fijn mengsel. 

  9. Meng de pompoenpuree en de spinazie eronder met een lepel.

  10. Verwarm de oven voor op 180┬░C.

  11. Leg de bladerdeeg in een taartvorm en prik er enkele gaatjes in. Verdeel het tofu-pompoen mengsel over de bladerdeeg. Leg de ui en de verse rozemarijn erop.

  12. Zet de quiche 30 minuten in de oven.