Feestelijke vegan madeleines
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 40 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel peperkoek kruiden
- 3 eetlepels vegan margarine
- 3 eetlepels aquafaba (kikkererwtenvocht)
- 3 eetlepels rietsuiker
- 1/2 eetlepel bruine suiker
- 1/2 eetlepel Cointreau
- 1 eetlepel sinaasappel zeste
Bereiden
-
Laat de margarine smelten op een laag vuur.
-
Zeef de bloem, bakpoeder en peperkoek kruiden in een mengkom.
-
Doe de aquafaba en de suiker in een andere mengkom en klop de aquafaba op tot de suiker opgelost is en het schuimig wordt.
-
Doe het bloem mengsel, de cointreau en de stukjes appelsienschil erbij en mix goed door.
-
Voeg dan de margarine toe en mix tot een egaal mengsel.
-
Doe het mengsel in een diepvrieszak en laat een uur opstijven in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Vet een madeleine vorm in met wat boter of olie.
-
Haal het mengsel uit de koelkast en snij een punt van de diepvrieszak zodat je het mengsel mooi in de madeleine vorm krijgt.
-
Laat de madeleines 10 minuten bakken.