Vegan halloween chocomoussetaart
Aantal personen 6
Ingrediënten
bodem
- 30 Oreo koekje
- 8 eetlepels sojaboter
vulling:
- 340 gram silken tofu
- 2 potjes Alpro chocoladepudding
- 1 theelepel vanille aroma
- verkruimelde Oreokoekjes
- 70 gram kersen (ontpit)
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Doe de Oreokoekjes in een keukenrobot en verkruimel ze.
-
Laat de sojaboter smelten.
-
Roer de sojaboter onder de verkruimelde koekjes.
-
Vet een bakvorm in met wat sojaboter. Doe de koekjes in de bodem en druk aan.
-
Laat de bodem 10 minuten bakken.
-
Mix de silken tofu met de chocoladepudding en het vanille aroma.
-
Verdeel de kersen over de koekjesbodem en giet het puddingmengsel erover.
-
Bestrooi met nog wat verkruimelde Oreokoekjes.
-
Laat de taart 30 minuten bakken.
-
Laat volledig afkoelen voor je de taart aansnijdt.