Appel crumble cupcakes
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 70 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 120 ml sojamelk
- 60 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 1 theelepel vanille extract
- 1 appel (in kleine blokjes)
Crumble topping
- 50 gram bloem
- 10 gram havermout
- 25 gram bruine suiker
- 45 gram sojaboter
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel in een mengkom.
-
Doe in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, appelcider azijn en vanille extract.
-
Meng de droge ingrediënten met de vochtige ingrediënten.
-
Roer de appelblokjes onder het deeg.
-
Verdeel het deeg in cupcake vormpjes.
-
Maak de crumble door alle ingrediënten voor de crumble te mixen.
-
Verdeel de crumble over de cupcakes.
-
Laat de cupcakes 20 minuten bakken.