Vegan Chinese seitan met appelsien
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 2 seitan filets in reepjes
- 2 bosuitjes, fijn gesneden
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels gemalen gember
- 1/2 eetlepel chili vlokken
- 2 eetlepels olie
- rijst
Voor de saus:
- 1 geperste appelsien
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels mirin
- 1 eetlepel maizena
Bereiden
-
Doe alle ingrediënten voor de saus samen en zet opzij.
-
Verwarm olie in een pan en bak de seitan krokant.
-
Zet de seitan opzij en hou warm.
-
Doe de bosui en paprika in dezelfde pan en bak een 5 minuten.
-
Kruid met gember en chili vlokken.
-
Zet de saus op een middelhoog vuur eeµn roer tot de saus indikt.
-
Doe de saus bij de groenten en serveer met rijst.