Vegan eiersalade met speck
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 250 gram tofu (uitgeperst)
- 5 eetlepels vegan mayonaise
- 1/2 eetlepel currypoeder
- 1/2 eetlepel kala namak
- 1/2 eetlepel kurkuma
- 1/2 eetlepel mosterd
- 50 gram shiitakes
- zeezout
- peper
- olijfolie
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de shiitakes op het bakpapier.
-
Kruid de shiitakes met grof zout, peper en besprenkel met olijfolie.
-
Zet een half uur in de oven tot de shiitakes knapperig zijn.
-
Laat de shiitakes afkoelen.
-
Verkruimel de tofu in een kom, meng de vegan mayonaise, mosterd en de kruiden eronder. Meng tot een mooi geheel.
-
Laat enkele uurtjes op smaak komen in de koelkast.
-
Snij de shiitakes in blokjes en meng met de eiersalade of leg de shiitakes op de eiersalade voor het serveren.