Vegan fruittaart
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 1 bodem naar keuze (zanddeeg, kruimeldeeg of bladerdeeg)
- 25 gram puddingpoeder
- 450 ml sojamelk
- fruit naar keuze
- vegan slagroom
Bereiden
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Laat de taartbodem blind bakken voor 25 tot 30 minuten.
-
Maak ondertussen de pudding. Meng 5 eetlepels sojamelk met de puddingpoeder.
-
Verwarm de overige sojamelk en breng aan de kook onder regelmatig roeren.
-
Roer de puddingpoeder onder de sojamelk van zodra het kookt.
-
Breng opnieuw aan de kook onder regelmatig roeren.
-
Laat de pudding indikken.
-
Laat de pudding afkoelen.
-
Van zodra de pudding en de taartbodem afgekoeld zijn kan je de pudding over de taartbodem verdelen.
-
Leg fruit over pudding en versier met vegan slagroom.