Vegan pompoenpasta met tofu speckjes
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 350 gram pompoenblokjes
- 150 ml water
- 1 eetlepel vegan kippenbouillonpoeder
- 150 ml sojaroom
- 1/2 theelepel rozemarijn
- 1/2 theelepel tijm
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepl zwarte peper
- 1/4 theelepel chilipoeder
- snufje grof zeezout
- tofu speckjes
Bereiden
-
Verwarm wat olijfolie in een kookpot en doe de rode ui en de knoflook er bij.
-
Doe de pompoen erbij en overgiet het met water.
-
Doe de kippenbouillonpoeder erbij.
-
Laat de pompoen een 8 minuten koken tot het gaar is.
-
Doe de sojaroom bij de pompoen en mix tot een fijne saus. Kruid met rozemarijn, tijm, nootmuskaat, kaneel, zwarte peper, chilipoeder en grof zeezout.
-
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
-
Roer de tofu speckjes onder de saus.