Vegan pompoensoep met kokos spek
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 500 gram pompoen, in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 rode ui, in blokjes
- 1 teentje look, fijngesneden
- 2 groentebouillonblokjes
Kokos spek:
- 2 eetlepels kokos schilfers
- 1/2 theelepel liquid smoke
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel ahornsiroop
Bereiden
-
Verwarm wat olie of water in een grote kookpot en fruit de ui met de knoflook.
-
Doe de tomaten en de pompoen erbij.
-
Overgiet met 1 liter water en voeg de groentebouillonblokjes toe.
-
Laat de soep 30 minuten koken.
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
-
Meng de liquid smoke, paprikapoeder, sojasaus en ahornsiroop.
-
Roer de kokos schilfers erdoor.
-
Laat de kokos schilfers 10 minuten bakken.
-
Mix de soep en serveer met het kokos spek.